2019. augusztus 18., Ilona
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sea Walls – Tengerekről mesélő falak

A PangeaSeed művészeti programjának célja, hogy az óceánok megőrzésének fontosságát bemutató alkotásokkal szóljon a Föld nagyvárosaiban élő emberekhez. A program 2014-es elindulása óta kétszáznál is több kortárs művész csatlakozott a kezdeményezéshez, akiknek a művei tizenkét országban 300 falon hirdetik a tenger szépségét és sérülékenységét.

„Miközben az óceánok a földi élet fenntartói: az általunk belélegzett oxigén 70%-át, az emberiség által elfogyasztott állati fehérje egy hatodát, fontos gyógyszerek alapanyagát és sok mást biztosítanak a számunkra, az emberi beavatkozással – a túlhalászattal, a globális felmelegedés okozta kihívásokkal, a műanyaghulladékokkal és a szennyezés egyéb formáival – súlyosan veszélyeztetjük élőviláguk egyensúlyát.”

Ezek a súlyos problémák gyakran nagyon összetett, a nagyközönség számára nehezen értelmezhető jelenségek – vallják a PangeaSeed munkatársai.

A street art alkalmas arra, hogy a tényeket képekben elmesélve tegye befogadhatóvá, emészthetővé a nagyközönség számára ezeket a fontos kérdéseket.

A Sea Walls programban részt vevő művészek tehetségüket és idejüket önkéntesen, fizetség nélkül állítják az ügy szolgálatába. Sokan közülük keresett alkotók. A PangeaSeed tájékoztató anyagokkal segíti a művek megszületését, az óceánokért felszólaló, tájékozott, kreatív nagykövetek közösségét hozva létre világszerte.

Neked ajánljuk
Képzőművészettel a korallok megmentéséért Óva intő totemek Megnyugtató ölelések gyűrűjében Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA Életveszélyes a lébényi erdő
Tovább a forrásra: pangeaseed.foundation
Vissza
Hírfolyam