2018. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Lisa Murray, a klímaváltozás fotográfusa

Lisa Murray fotográfus képei a Föld azon tájairól tudósítanak, ahol a klímaváltozás nem megosztó vitatéma vagy ködös tudományos koncepció, hanem a mindennapokat megkeserítő kézzelfogható valóság.

A tudósító személyesen dokumentálta a változó éghajlat hatását a helyi közösségekre. Látta, ahogy Kenyában az extrém szárazságot követően az asszonyok hosszú órákat jártak víz után, hogy el tudják látni a családjukat. Ott volt Szudánban, ahol a hirtelen jött áradás elpusztította a gazdálkodók termését, szemtanúja volt annak, ahogy az erózió és a tengerszint emelkedése felszámolta az indonéz halászközösségeket.

„Nyugaton nincs olyan közvetlen hatással az életünkre a klímaváltozás, mint a világ sok más táján. Mi megtehetjük, hogy figyelmen kívül hagyjuk” – fogalmaz Lisa Murray.

A Faces of Change (A változás arcai) projekt elindításával az volt a fotográfus célja, hogy bemutassa, milyen hatással vannak az egyének életére a környezeti válságok. „Ha látjuk, hogyan hat a klímaváltozás a mindennapi emberek életére, a Föld felmelegedésének következményeit is jobban megérthetjük.”

Fotó: Lisa Murray
Tovább a forrásra: outsideonline.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére „Ember és természet” fotópályázat 2018 „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban 11 000 éve nem volt ilyen nagy a felmelegedés 12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés