2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szétdobált flip-flopból színpompás alkotás

Az egyik leggyakrabban hátramaradó műanyaghulladék a tengerparton: gyatra alapanyaga miatt olcsó, így a gazdája egy legyintéssel elintézi a kényelmetlen „tangapapucs” hiányát: a sok ilyen legyintésért azonban szennyezett partokkal és a számukra is kívánatos színekben pompázó lábbelik darabjaitól fuldokló élőlényekkel fizetünk.

Erre figyelt fel az a kenyai Ocean Sole, a tengerparti hulladék művészi újrahasznosítására létrehozott üzleti vállalkozás. 2005 óta 1000 tonna műanyag papucsot gyűjtöttek össze a kenyai strandokról. Ez a rengeteg színes hulladék szinte kiállt a vizuális élményt nyújtó, művészi újrahasznosításért.

Fotó: oceansole.co.ke

Műveiknek nem csak alapanyagát, témáját is a környezetszennyezés szolgáltatja: színes szobraik az emberi tevékenység nyomán veszélybe sodort állatokat ábrázolnak.

Az alkotások eladásából származó bevételeket pedig társadalmi vállalkozásuk működtetésére és a tengeri élővilág megőrzését szolgáló programok támogatására fordítják.

Neked ajánljuk
Művészi szemfényvesztéssel a mindennapos szemét ellen Szorgos művészek a magányos méhek szolgálatában Áttörés jöhet a nukleáris hulladék kezelésében Egyre több magyar cég csatlakozik a Körforgásos Gazdaság Platformhoz A világ legintelligensebb madara
Tovább a forrásra: ecowoman.de
Vissza
Hírfolyam