2019. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az űrből nézve a bolygónk egy fantasztikus műalkotás

A bolygónk áramlatai az űrből lepillantva egy festő palettájának színkavalkádjával érnek fel. A Föld tengeráramlatairól, ezekről a fantasztikus és különleges jelenségekről készített a NASA látványos videót. Az USA Nemzeti Éghajlati Adatközpontja pedig bolygónk széláramlatait bemutató festői képeket publikált.

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal, avagy a NASA műholdak és egyéb érzékelők adatainak összegyűjtésével készítette el az alábbi látványos videót, melyen a 2005–2007 közötti tengeráramlatok láthatók. A narrációmentes filmben többek közt láthatjuk a Golf-áramlatot és az Észak-atlanti-áramlatot is. Persze nem gond, ha nem ismerjük az említetteket, a lényeg, hogy teljes képernyőre nagyítsuk a videót, és élvezzük a látványt, amely egyes külföldi híroldalak szerint egyszerűen fogalmazva hipnotikus.

Ez pedig már a Nemzeti Éghajlati Adatközpont 2013. évi projektje, melyben a Föld széláramlatainak bonyolult rendszerét mutatták be.

Fotó: NASA
Fotó: NASA
Fotó: NASA
Neked ajánljuk
Valami hiányzik Graffitivé nemesült klímagrafikonok Ami nem táplál, csak etet… – Interjú Dr. Bardócz Zsuzsannával Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam