2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új kócsaggal büszkélkedhet a XI. kerület

Zsuffa Zsanna Lívia, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója egy tűzfaltervezési kurzus keretében tervezte meg azt a kócsagot, amely a XI. kerületi Bertalan Lajos utca 16. szám alatti társasház tűzfalára került fel a Színes Város Csoport közreműködésével.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a fal pénteki átadóján a helyszínen kiemelte, hogy a főváros több éve vesz részt partnerként a Színes Város tűzfalfestési kezdeményezéseiben, ahogy az egyetemmel is több szakmai programot valósítanak meg közösen.

A MOME mostani kurzusának célja az volt, hogy 14 tervezőgrafika szakos hallgató a környezetvédelem fontosságát előtérbe helyező látványterveket készítsen.

Az előengedélyeztetést követően három tervről online szavazást tartottak az urbanplayer.hu weboldalon, ennek eredményeként valósult meg a nagy méretű, kócsagot ábrázoló falfestmény, amelyet a tűzfalszínesítő szervezet művészei alkottak meg a tervezővel közösen.

A Zsuffa Zsanna Lívia tervei alapján elkészült kócsag Fotó: MTI/Mohai Balázs

„Örülünk, hogy megint egy ilyen izgalmas műalkotás fogja jó hírét vinni a fővárosnak, hiszen mikor egy-egy ilyen megjelenik, akkor a városról és a városrészről egyaránt jól és jót üzen” – fűzte hozzá Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

A 300 négyzetméternél is nagyobb falfestményről szólva Nádudvari Noémi, a Színes Város művészeti kurátora kiemelte, hogy a csoportnak fontos és előremutató projektje volt ez, hiszen kiemelt küldetésük, hogy a fiatal művészek egyéniségét és sokoldalúságát bemutassák. Zsuffa Zsanna Lívia munkáját egy nagyon erős alkotásnak nevezte, mint mondta, fontos üzenete van, és színvilágában is jól illik a környezetbe.

Vargha Balázs, a MOME Tervezőgrafika Tanszékének vezetője elmondta: a városban élőkkel való vizuális kapcsolatteremtés fontos eszköze is a kültéri falfestés, mivel méreténél és láthatóságánál fogva olyan erővel szólítja meg a városlakókat, ami egyedülállóvá teszi ezt a kommunikációs formát.

Neked ajánljuk
Nagy a zsongás Murányi Marcell művei körül Amikor a találékonyság és a természet találkozik: szél hajtotta szörnyetegek ejtenek ámulatba Hollandia tengerpartjain Dübörgő gitár, drámai képek Amazónia védelmében Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam