2019. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilométeres festmény díszíti a pesti rakpartot

A WWF Magyarország és partnerei egy egy kilométer hosszú, Dunát ábrázoló festménnyel hívják fel a figyelmet hazánk legnagyobb folyójának jelentőségére, a folyóban és árterein található fajok megóvásának fontosságára. A műalkotás egy szabadtéri pop-up kiállítás keretében, mindössze egyetlen napig, 2018. július 24-én lesz látható a Carl Lutz felső rakpart Margit híd és Árpád híd közötti szakaszán. 

A szerb származású Ana Tudor festőnő által megálmodott és megvalósított, rendhagyó módon 1000 méter hosszú, több mint 60 összefűzhető tekercsből álló festmény egy nemzetközi turné magyar állomásaként érkezik a fővárosba.

A határokon átívelő, A Duna Művészete (Art of Danube) című kezdeményezést a németországi Vadvédelmi Egyesület
karolta fel.

Célja, hogy a Duna folyása mentén minden országban, legalább egy-egy pop-up kiállítás erejéig bemutassák ezt a páratlan alkotást.

A festményt reggel 7 órakor állítják fel a WWF munkatársai önkéntesek segítségével, az alkotás a kora esti órákig lesz megtekinthető a két híd közötti járda és kerékpárút felől.

Borítókép: Ana Tudor Arts/facebook.com

Neked ajánljuk
Tünékeny állatok sejtelmes szobrokba öntve Mintha elpusztított fák kísértetei között járnánk Boyan Slat a folyókat sem hagyja cserben A tönkretett természet emberi nyomorúságot terem Mit érez egy gyermek, amikor az ismert világunk veszélybe kerül?
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam