2018. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Egy kínai művész palackozott talajvíz árusításával bírta cselekvésre a kínai döntéshozókat

Brother Nut kínai művész figyelemfelkeltő akciójában az országban közkedvelt Nongfu Spring ásványvíz 9000 palackját töltötte meg – kristálytiszta folyadék helyett a Xiaohaotu település környékéről származó barna, zavaros talajvízzel – számolt be a nytimes.com.

Xiaohaotu környéken a szénbányászat és gázkitermelés következtében vált szennyezetté a víz, ami a környéken élők életminőségére is hatással van: gyakoriak a rákos megbetegedések és a különböző bőrproblémák.

Bár az ásványvíz gyártójának tiltakozása miatt a pekingi hatóságok a kiállítást és rögtönzött vízpiacot bezárták, a nagy médiavisszhangot követően a helyi hatóságok tüzetes vizsgálatnak vetik alá a xiaohaotui ivóvizet.

Brother Nut, aki korábbi alkotásaiban is foglalkozott már a tiszta levegő és ivóviz ügyével ennek ellenére nem bízik abban, hogy az akció nyomán valós, hosszú intézkedésre kerül majd sor.

Azonban változatlanul hisz abban, hogy a művészet képes befolyásolni a közvéleményt és cselekvésre bírni a döntéshozókat.

Borítókép: Cyclohexane233/from Wikimedia Commons

Neked ajánljuk
Eve Mosher és a Folyékony város Sea Walls – Tengerekről mesélő falak Új kócsaggal büszkélkedhet a XI. kerület Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő 100 éven túliak társasága – Tippek és trükkök a hosszú élet „szakértőitől”
Tovább a forrásra: nytimes.com
Vissza
Hírfolyam