2018. augusztus 18., Ilona
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Egy kínai művész palackozott talajvíz árusításával bírta cselekvésre a kínai döntéshozókat

Brother Nut kínai művész figyelemfelkeltő akciójában az országban közkedvelt Nongfu Spring ásványvíz 9000 palackját töltötte meg – kristálytiszta folyadék helyett a Xiaohaotu település környékéről származó barna, zavaros talajvízzel – számolt be a nytimes.com.

Xiaohaotu környéken a szénbányászat és gázkitermelés következtében vált szennyezetté a víz, ami a környéken élők életminőségére is hatással van: gyakoriak a rákos megbetegedések és a különböző bőrproblémák.

Bár az ásványvíz gyártójának tiltakozása miatt a pekingi hatóságok a kiállítást és rögtönzött vízpiacot bezárták, a nagy médiavisszhangot követően a helyi hatóságok tüzetes vizsgálatnak vetik alá a xiaohaotui ivóvizet.

Brother Nut, aki korábbi alkotásaiban is foglalkozott már a tiszta levegő és ivóviz ügyével ennek ellenére nem bízik abban, hogy az akció nyomán valós, hosszú intézkedésre kerül majd sor.

Azonban változatlanul hisz abban, hogy a művészet képes befolyásolni a közvéleményt és cselekvésre bírni a döntéshozókat.

Borítókép: Cyclohexane233/from Wikimedia Commons

Neked ajánljuk
Sea Walls – Tengerekről mesélő falak Új kócsaggal büszkélkedhet a XI. kerület Tengerszint alatti kertek A szárazság a régészek kezére játszott Nagy-Britanniában Jóval magasabb a Déli-óceán szén-dioxid-kibocsátása, mint azt eddig gondolták
Tovább a forrásra: nytimes.com
Vissza
Hírfolyam