2019. június 26., János, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

50 ezer méhet fest világszerte a környezetbarát művész

Különleges kezdeményezés az amerikai művész méhek megmentését és a figyelemfelhívást célzó akciója. A festő alkotásainak fókuszában nem kizárólag a művészet, sokkal inkább a környezettudatosság és az odafigyelés áll. Azért így is van miben gyönyörködni!

Köztudott, hogy a világ méhpopulációja az ember környezetszennyező tevékenysége miatt évek óta csökken – holott ezek az állatok és a munkájuk nagyon fontos szerepet játszik a Föld élővilágának fenntartásában.

Sok törekvés született már a megmentésükre, ehhez pedig szerte a világon számos művész is csatlakozott. Ilyen alkotó például Matthew Willey is, aki szerint ehhez a hatalmas projekthez mindenki hozzáteheti a maga részét. Ő például azzal, hogy elhatározta: ötvenezer méhet fest meg a világ különböző részein.

Matthew Willey munkáival a méhek fontosságára és az egyre  rosszabbodó helyzetükre szeretné felhívni a figyelmet.

A kaptár javára – rövidfilm Forrás: The Good of the Hive/youtube.com

Borítókép: Matthew Willey/thegoodofthehive.com

Neked ajánljuk
Érintetlen vízpartokról alkot az ausztrál művész Valami hiányzik Az óceántól a sivatagig Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam