2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemétből 3D-s street art

Artur Bordalo (más néven Bordalo II) portugál származású street art művész. A nagyapja által festett klasszikus akvarellek, illetve az illegális graffitik által adott életérzés formálta egyedi megoldásait. Alkotásai mellett nem mehetünk el szó és megállás nélkül – amennyiben Lisszabon, Párizs vagy Lausanne utcáit járjuk.

„Egy nagyon fogyasztói beállítottságú, materialista és mohó nemzedék tagja vagyok. Az oktatás, amiben részesültünk, a túlfogyasztás felé irányított bennünket. Kimondottan sok termék és technológiai eszköz vesz bennünket körül. Emellett rengeteg »szemetet« is termelünk az eltúlzott fogyasztás miatt. Amikor a »szemétről« beszélek, azért teszem idézőjelbe, mert ez egy nagyon absztrakt definíció számomra, azaz ami az egyik ember számára szemét, az a másik embernek kincs.”

– vallja Bordalo.

Fotó: neonkult.blog.hu

3D-s alkotásai egytől egyig eldobott deszkákból, fémlemezekből, műanyagdarabokból, csövekből és mindenféle hátrahagyott szemétből készülnek. Művészetének vizuális élvezetével párhuzamosan arra is felhívja a figyelmünket, hogy alternatív megoldásként is tekinthetünk az általunk termelt szemétre mint bennünket is inspiráló mindennapi alapanyagra. Valamint nem utolsósorban a fenntartható városi környezettudatos életmódra is.

Fotó: neonkult.blog.hu
Fotó: neonkult.blog.hu
Neked ajánljuk
Pótolhatatlan sziklarajzokat tesz tönkre a globális felmelegedés A képzőművészek is készülnek a sorsdöntő klímacsúcsra Egy hónapig a növényeké a főszerep a MANK Galériában Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: neonkult.blog.hu
Vissza
Hírfolyam