2019. március 19., Bánk, József
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kedves Klíma!

A Kedves Klíma! projekt alkotóinak célja, hogy az emberek élő és élettelen természethez fűződő érzéseinek elmélyítésével hassanak a klímaváltozással kapcsolatos gondolkodásra.

A klímaváltozással kapcsolatos közbeszédet a félelem és az aggodalom uralja – pedig Marina Zurkow, Una Chaudhuri és Oliver Kellhammer úgy véli, a klíma iránti elköteleződés sokkal motiválóbb és hasznosabb érzés lehetne.

Ennek érdekében posztereikkel próbálják tudatosítani azt a sokrétű kapcsolatot, ami a Föld éghajlata és az emberi kultúra között mindig is fennállt. 

„A modern vélekedéssel ellentétben mi nem állítjuk szembe a természetet és a kultúrát, mert ez ahhoz vezetne, hogy elfeledkezünk a tényről, mi is földlakók vagyunk”

– fogalmaznak a művészek.

Forrás: www.dearclimate.net

A Dear Climate projekt célja, hogy ráébresszen minket a kölcsönös kiszolgáltatottságra, amely az emberiséget a Föld valamennyi élőlényével és a bolygónk működését szabályozó rendszerekkel összekapcsolja. Ha újra felfedezzük a természethez tartozás érzését, talán a legtágabb értelemben vett közös jövőnkért is többet tudunk majd tenni.

Neked ajánljuk
Amiről a régi tájképek mesélnek The art of being – a létezés művészete A Wikipedia segíthet a veszélyeztetett fajok azonosításában A betegségek és a halálesetek negyedét a környezetszennyezés okozza (videóval) A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be
Tovább a forrásra: nytimes.com
Vissza
Hírfolyam