2018. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Vészjósló jövő vibráló vásznakon

Az elhivatott művészek, akik képeikkel nemcsak gyönyörködtetni, de elgondolkoztatni, sőt, cselekvésre sarkallni is szeretnének, gyakran ábrázolják élesen, olykor felnagyítva korunk problémáit. Alexis Rockman ennél is drasztikusabb eszközhöz nyúl. 

Az amerikai festő filmszerű képei egy elképzelt világba repítik a nézőt. Egy olyan jövőbe, ahol kérlelhetetlenül szembe kell néznünk választásaink és hozzáállásunk következményeivel.

Ebben az élénk színekkel megfestett negatív utópiában hiába keressük az embert – csak porladó nyomainkkal és romokkal szembesülünk, amelyeket visszahódított a természet – de ez a természet is elkorcsosult.

Furcsa, mutáns lények jelenléte tanúskodik arról az egykor volt fajról, amely nem tudott vigyázni a rábízott édenre.

Kép: Alexis Rockmann

Alexis Rockmann saját bevallása szerint 1994-ben hallott először a klímaváltozásról. Tudós barátja hatására döntött úgy, hogy művészetével az emberiség felébresztéséért, a szükséges változások elindításáért fog küzdeni. Egyre kevésbé bizakodó, de nem adta fel a hivatását – csak egyre „sötétebb” színekhez nyúl...

Kép: Alexis Rockmann
Neked ajánljuk
Óriási szeméthegyek kerültek Budapest közepére Klímaváltozásra várva Szeméttel teli bálnát vetett partra a víz Megszépült a martonvásári kastély parkja Kitalálja, mivel működik ez a zseblámpa?
Tovább a forrásra: artworksforchange.org
Vissza
Hírfolyam