2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A lomtalanítás esztétikája – Amit kidobunk, az mind szemét?

A 21. század emberére oly jellemző túlfogyasztás lépten-nyomon tetten érhető a mindennapokban is, de talán semmi nem példázza olyan jól, mint egy-egy lomtalanítás. Corey Isenor fotós a fotóművészet nyelvén mesél a bennünket körülvevő tárgyak lecserélhetőségének szomorúságáról.

Corey Isenor még 2011-ben fotózgatott a kanadai Sackville-ben egy tavaszi lomtalanítás alkalmával. Évekkel később most újra elé került a sorozat, úgy látta, hogy van benne egy olyan általános többlet, ami miatt érdemes lenne publikálni.

Egyrészt ott van, hogy olyan dolgokról van szó, amik egykoron nagyon fontosak voltak valakinek, aztán végül a ház előtt végezték a kukásautóra várva, közben pedig az elmúlás mellett mégiscsak egy személyes feltárulkozás is ez. Egyfajta kollektív napló.

Fotók: www.booooooom.com
Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Látogassatok el a fák különleges világába! Neked ki az „ételhősöd”? – Rajzverseny az élelmezési világnap alkalmából Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Tovább a forrásra: urbanplayer.hu
Vissza
Hírfolyam