2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eve Mosher és a Folyékony város

Eva Mosher hisz abban, hogy a művészet részese lehet a klímaváltozás összetett problémáival vívott küzdelemnek. Liquid City: Now and Then (Folyékony város: Most és majd) című képei komoly kutatómunka alapján beszélnek New York felszíni vizeinek jelenéről és lehetséges jövőjéről.

Az amerikai művész alkotásaihoz mindig a téma tudományos vizsgálata adja a kiindulópontot. A vízfolyások, csatornák és patakok jelenlegi állapotát a vizeket pihenési és egyéb célokból rendszeresen használó városlakók tapasztalatait is alapulva véve térképezte fel – nyilatkozta a művész a nytimes.com-nak.

Folyékony város: most Kép: Eva Mosher

A második kép azt az állapotot tükrözi, amely az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) kutatói által feltételezett 1,8 méteres tengerszint-emelkedés nyomán alakulhat ki a század végére.

Folyékony város: majd Kép: Eva Mosher

Eva Mosher célja, hogy képeivel felhívja a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel a klímaváltozás nyomán a tengerpartok közelében élők szembesülnek majd, és ezzel gondolkodásra és az újszerű megoldások keresésére ösztönözzön.

Neked ajánljuk
Látványos installáció 168 000 darab szívószálból A tömegfogyasztással szembeni ellenállás szimbólumai: hulladékból készített egyedi Robot-szobrok A zenére az állatok is fogékonyak Mit teremtettek az alkotó energiák? Már kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket
Tovább a forrásra: nytimes.com
Vissza
Hírfolyam