2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így szembesülnének a popkultúra alakjai az ökológiai katasztrófákkal

A francia Billy Drausin autodidakta módon sajátította el az illusztrációkészítés csínját-bínját, idén októberben pedig az Inktober kezdeményezés égisze alatt úgy döntött, rajzaival a popkultúra alakjait házasítja össze a hozzájuk köthető, az emberiség által okozott környezeti katasztrófákkal.

A 2009-ben életre hívott Inktober (kb. tinta-október) kezdeményezés lényege, hogy a résztvevőknek október minden egyes napján kreálniuk kell egy rajzot, majd annak fotóját valamelyik közösségi felületre feltölteni. A művekre nézve semmiféle megkötés nincs, csak egy tetszőleges hívószó, ami ráveszi az adott alkotót a rendszeres alkotásra.

Drausin ezt a környezettudatosság fontosságának a hirdetésében találta meg, amit a mesehősök vagy éppen a szuperhősök segítségével igyekszik elérni. Globális felmelegedés, orvvadászat, tengerek szennyezése mind visszaköszönnek az elgondolkodtató rajzain, melyeken Micimackó lassan éhen hal, Arielt az óceánba került le nem bomló műanyag fojtogatja, Bambinak pedig már az anyja elvesztése a legkisebb problémája, hiszen lassan nem marad élőhelye.

Ariel és az óceánok szennyezése Fotó: Billy Drausin
Micimackó és a méhek kipusztulása Fotó: Billy Drausin
Mary Poppins és a szennyezett levegő Fotó: Billy Drausin
Bambi és az erdőirtás Fotó: Billy Drausin
Pocahontas és a folyók szennyezése Fotó: Billy Drausin
Az oroszlánkirály és az orvvadászat Fotó: Billy Drausin
Elza és a globális felmelegedés Fotó: Billy Drausin
Moana és a hetedik kontinens felfedezése Fotó: Billy Drausin
Aquaman és az olajszivárgások Fotó: Billy Drausin
Neked ajánljuk
Latin-Amerikában hódít az elektronikus zenébe szőtt természet Ez a magyar márka megmutatta, miként lehet divatos és fenntartható kollekciót tervezni Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: hetediksor.hu
Vissza
Hírfolyam