2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet szobrászai

Egy amerikai házaspár mesteri szintre emelte a művészet és az élővilág kapcsolatát: a természetben, a természetből és a természetért hozzák létre alkotásaikat.

Mary O'Brien és Daniel McCornic 30 éve társ az életben és az alkotómunkában. Legújabb szobraikkal a nevadai folyók állapotán szeretnének javítani. A 2014-ben, a River Fork Ranchon az árterületen termő fűzfavesszőkből több száz önkéntes segítségével készítettek egy közel 100 méter hosszú installációt, amely

nemcsak a talaj megkötéséhez, az erózió csökkentéséhez és a vízminőség javításához járul hozzá, de a vízi élőlények számára is búvó- és lakóhelyként szolgál.

Fotó: Daniel McCormick és Mary O'Brien

 „Ezeket a műveket az adott terület felélesztésére, a természetes rendszerek működésének támogatása érdekében helyezzük ki” – fogalmazott O’Brien.

Egy másik vízi műalkotás készül, ezúttal az Adobe Creek mentén Fotó: Lessa Bouchard/youtube.com

A tudomány és a művészet összekapcsolása a pár minden alkotásában tetten érhető, hiszen ezek nemcsak a nézők gyönyörködtetését, de a természet hasznát is szolgálják.

Neked ajánljuk
Aj Vej-vej Portóban kiállított óriási vasfája hívja fel a figyelmet az erdők pusztulására A globális túlfogyasztásról nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Különleges koncerttel lép újra a közönség elé Kollár-Klemencz László Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: artsy.net
Vissza
Hírfolyam