2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímakelimek – aggasztó adatok szépséges köntösben

Ezek a színpompás faliszőnyegek nem csak esztétikai célt szolgálnak: minden darab egy év hőmérsékletének alakulását képezi le.

A Tempestry Project (tapestry – faliszőnyeg, temperature – hőmérséklet) célja, hogy könnyen feldolgozható, látványos formában jelenítse meg a globális felmelegedéssel foglalkozó, nehezen befogadható statisztikákat.

Fotó: The Tempestry Project/facebook.com

A szőnyegeken minden egyes szín egy adott hőmérsékletnek felel meg, egy szalag pedig 365 sorból áll össze. Önmagában is szép darab egy ilyen textilmunka, de az egyes éveket egymás mellé helyezve válik igazán érdekessé a látvány –

az azonos helyszínen, különböző években készített alkotások nagyon érzékletesen jelenítik meg a föld éghajlatának változását.

Fotó: The Tempestry Project/facebook.com

Emily McNeil, a projekt megálmodója a Washingtonban megrendezett kiállítás kapcsán a Climate Connectionsnek elmondta: „olykor egészen erős reakciót vált ki a szemlélőből. A kiállítás egyik látogatója könnyes szemmel távozott. Nagyon kézzelfogható és interaktív módon mutat rá arra, ami körülöttünk zajlik.”

Neked ajánljuk
Óva intő totemek Így lesznek az újrahasznosított parafa dugókból műalkotások Klasszikus zenei videoklipek gyönyörű természeti helyekről Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: yaleclimateconnections.org
Vissza
Hírfolyam