2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Látványos installáció 168 000 darab szívószálból

Évente közel 300 millió tonna műanyagot gyártunk, 1950 óta ez a szám 8,3 milliárd tonna, és ha ez az ütem továbbra is így folytatódik, akkor 2050-re a műanyagszemét tömege nagyobb lesz az óceánokban élő összes hal súlyánál. Ráadásul a pár percig használt tárgy minimum 500 évig még hulladék marad.

Erre a komoly problémára hívja fel a figyelmet Von Wong, aki egy tökéletesen megformált installációt készített 168 000 darab hulladék szívószálból.

Természetesen a művész nem egyedül gyűjtötte össze és szelektálta ezt a hatalmas mennyiségű hulladékot, segítségére volt több száz önkéntes és a Starbucks Vietnam is. Nekik hat hónapra volt szükségük ekkora mennyiségű szívószál begyűjtéséhez.

Fotó: VonWong -  blog.vonwong.com

Ezután a begyűjtött darabokat szín szerint szelektálták, majd az installáció alapjának és keretének elkészítése következett. Végül a LED-világítás kapott helyet, hogy az alkotás még látványosabb legyen. 

Fotó: VonWong –  blog.vonwong.com

A hullámokat formáló installációról a következőt írja Von Wong:

a műanyagprobléma vagy távol van a látóterünktől, vagy annyira jelen lévő, hogy észre sem vesszük. 

„A művészetet szerettem volna használni mindkét nézőpont bemutatására, valami szép és egyedülálló környezetet teremtve ebből a környezeti tragédiából.”

Fotó: VonWong –  blog.vonwong.com
Neked ajánljuk
Pótolhatatlan sziklarajzokat tesz tönkre a globális felmelegedés Milyen világot álmodunk magunknak és a bolygónknak 2030-ra? A nyugdíjba vonuló fúrótornyok nem végzik a szemétben A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: pinklemur.blog.hu
Vissza
Hírfolyam