2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szorgos művészek a magányos méhek szolgálatában

Megnehezítettük a beporzók sorsát – mezőgazdasági monokultúráink egysíkúsága, a vegyszerek alkalmazása és az élőhelyeik eltűnése is veszélyezteti a méhek túlélését. Pedig az élelmezésünk és csaknem a teljes földi vegetáció fennmaradása függ tőlük.

Emily Puthoff szobrász a beporzók és különösképp a magányos méhek szerelmese. A mézelő méhekkel ellentétben ők nem alkotnak kolóniát, és nem is telelnek át. Ugyanakkor hatalmas szerepük van az élővilág egyensúlyának megőrzésében – a beporzók túlnyomó többsége közülük kerül ki. 

Emily eltökélt szándéka, hogy megtalálja azokat az eszközöket, amelyekkel a művészet a természet megóvásának és a szemléletformálásnak az eszközévé válhat.

Ezért kísérletezte ki három társával együtt azokat a különleges köztéri szobrokat, amelyek egyben méhek lakóhelyeként is szolgálhatnak. A 3D-nyomtatóval készült alkotások prototípusok: ezek mintájára a helyi közösségek New York államszerte saját méhmenedékeket készíthetnek. 

Prototípusok Fotó: www.hvbeehabitat.org
A fenntartható alapanyagokból készülő  szobrok a szemléletformálást is szolgálják majd Fotó: www.hvbeehabitat.org
Fotó: www.hvbeehabitat.org
Neked ajánljuk
Óva intő totemek Így lesznek az újrahasznosított parafa dugókból műalkotások Klasszikus zenei videoklipek gyönyörű természeti helyekről A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: artistsandclimatechange.com
Vissza
Hírfolyam