2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy-Britannia művészi játszótérré alakul

Legalábbis a tengerpartok, amelyeket az elkövetkező hónapokban egy New York-i művész ötlete nyomán a Föld legemblematikusabb hegycsúcsait formázó homokvárak lepnek el.

Nehéz lenne olyan embert találni, aki nem leli örömét a homokvárak készítésében. Ez a gondolat indította Katie Patersont „First There is a Mountain” (Először volt egy hegy) című közösségi művészeti projektjének elindítására.

A közös alkotáshoz használt homokozóformák a Kilimandzsáró, a Fudzsi, a Shasta-hegy, a Stromboli és az Uluru (Ayers Rock) méretarányos, 3 dimenziós modelljei, amelyeket a művész biológiailag lebomló, keményítőalapú műanyagból készített el.

A programsorozat célja, hogy a résztvevők szemléletes módon kerüljenek kapcsolatba a bolygó geológiájával, átélhető tapasztalatot szerezzenek az árapály, az erózió folyamatairól. Hiszen csak amivel életteli kapcsolatban vagyunk, azt tudjuk valóban megismerni és igazán értékelni, a környezetért érzett felelősség csak ezzel kezdődhet – szögezi le a floornature.com.

Fotó: First There is a Mountain/facebook.com

A projektbe több tucat művész, tudós és író kapcsolódik be, saját műveikkel megörökítve és kísérve az alkotás folyamatát, amelyek a firstthereisamountain.com oldalon folyamatosan publikálásra is kerülnek.

Neked ajánljuk
Már csak képek és szobrok – Trash art Magyarország 2020 Felrázó fények a kifutóról Gyermekkorunk felejthetetlen kertjei Hulladékmentesítési pályázat egyetemistáknak Zavarták a nagy fák a panorámát a Balatonnál, gázolajjal locsolták, hogy ne nőjenek
Tovább a forrásra: floornature.com
Vissza
Hírfolyam