2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy-Britannia művészi játszótérré alakul

Legalábbis a tengerpartok, amelyeket az elkövetkező hónapokban egy New York-i művész ötlete nyomán a Föld legemblematikusabb hegycsúcsait formázó homokvárak lepnek el.

Nehéz lenne olyan embert találni, aki nem leli örömét a homokvárak készítésében. Ez a gondolat indította Katie Patersont „First There is a Mountain” (Először volt egy hegy) című közösségi művészeti projektjének elindítására.

A közös alkotáshoz használt homokozóformák a Kilimandzsáró, a Fudzsi, a Shasta-hegy, a Stromboli és az Uluru (Ayers Rock) méretarányos, 3 dimenziós modelljei, amelyeket a művész biológiailag lebomló, keményítőalapú műanyagból készített el.

A programsorozat célja, hogy a résztvevők szemléletes módon kerüljenek kapcsolatba a bolygó geológiájával, átélhető tapasztalatot szerezzenek az árapály, az erózió folyamatairól. Hiszen csak amivel életteli kapcsolatban vagyunk, azt tudjuk valóban megismerni és igazán értékelni, a környezetért érzett felelősség csak ezzel kezdődhet – szögezi le a floornature.com.

Fotó: First There is a Mountain/facebook.com

A projektbe több tucat művész, tudós és író kapcsolódik be, saját műveikkel megörökítve és kísérve az alkotás folyamatát, amelyek a firstthereisamountain.com oldalon folyamatosan publikálásra is kerülnek.

Neked ajánljuk
Jamaika, a természet múzsája A művész, aki újrahasznosított textilből alkotja újra az óceánt Monet vízililiomainak nyomában A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: floornature.com
Vissza
Hírfolyam