Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áramvonalas festővásznon a fontos üzenetek is villámgyorsan célba érnek

Milan Kunc szerette volna felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, és arra, mennyire fontos lenne megérteni az ökoszisztéma működését.

A cseh művész gondolatai kifejezéséhez meglehetősen egyedi módot választott, művének alapját ugyanis egy aranyszínű BMW i8 Roadster adta – számolt be a motor1.com.

Az autóra kézzel festette fel a négy elemet, a földet, a vizet, a tüzet és a levegőt ábrázoló jeleneteket, amelyek mind kapcsolatban állnak egymással.

Fotó: BMWBLOG/youtube.com

A művész mondandójának középpontjában az újrahasznosítás és a fosszilis üzemanyaghasználat visszaszorításának fontossága, valamint az állatok természetes élőhelyeinek megóvása áll, utóbbi pedig különösen fontos szereppel bír az alkotás szempontjából.

A BMW i8 Roadster ugyanis egy jótékony célú árverésen vesz majd részt, az érte kapott összeget pedig teljes egészében a „Tisztítsuk meg az óceánokat” projektet működtető nonprofit alapítványnak utalják át. Előtte azonban még némi kötelező szerep hárul a modellre: az autó Csehországban, Németországban és a BMW müncheni múzeumában is kiállításra kerül, hogy üzenete eljuthasson az emberekhez.

Fotó: BMW Slovensko/facebook.com
Neked ajánljuk
Magvas gondolatok jégbe öntve Mit tehet a művészet, amikor a plasztik politikai szereplővé lép elő? A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok Feltérképezték a német juhászkutya teljes genomját Legyen zöld a takarítás is!
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam