2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áramvonalas festővásznon a fontos üzenetek is villámgyorsan célba érnek

Milan Kunc szerette volna felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, és arra, mennyire fontos lenne megérteni az ökoszisztéma működését.

A cseh művész gondolatai kifejezéséhez meglehetősen egyedi módot választott, művének alapját ugyanis egy aranyszínű BMW i8 Roadster adta – számolt be a motor1.com.

Az autóra kézzel festette fel a négy elemet, a földet, a vizet, a tüzet és a levegőt ábrázoló jeleneteket, amelyek mind kapcsolatban állnak egymással.

Fotó: BMWBLOG/youtube.com

A művész mondandójának középpontjában az újrahasznosítás és a fosszilis üzemanyaghasználat visszaszorításának fontossága, valamint az állatok természetes élőhelyeinek megóvása áll, utóbbi pedig különösen fontos szereppel bír az alkotás szempontjából.

A BMW i8 Roadster ugyanis egy jótékony célú árverésen vesz majd részt, az érte kapott összeget pedig teljes egészében a „Tisztítsuk meg az óceánokat” projektet működtető nonprofit alapítványnak utalják át. Előtte azonban még némi kötelező szerep hárul a modellre: az autó Csehországban, Németországban és a BMW müncheni múzeumában is kiállításra kerül, hogy üzenete eljuthasson az emberekhez.

Fotó: BMW Slovensko/facebook.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam