2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy kiál(lí)tás emberről és természetről

A „Felületi Depresszió és újonnan keletkező élőhelyek” című kiállítás baljós hangulatot áraszt, és súlyos állításokat fogalmaz meg: a minket körülvevő világ haldoklik – és erről mi tehetünk.

Egy fiatal szlovák csoport, az APART Collective (Denis Kozerawski, Peter Sit, Andrej Zabkay) bemutatkozásával nyitotta meg kapuit az Easttopics Space a Képíró utcában.

A kiállítás megkérdőjelezi azt az ideát, amely szerint a természet olyasmi, ami az ember rendelkezésére áll, amit használatba lehet venni, hiszen erőforrásai minket szolgálnak, és kiapadhatatlanok.

A természet leigázásának gondolata évszázadok óta jelen van az eszmetörténetben, és a kizsigerelő folyamat az ipari forradalom óta évről évre gyorsul. Az APART azonban másfajta szemléletet és mentalitást képvisel: nem élősködünk tovább a természeten, hanem kölcsönhatásba lépünk vele.

Surface Depression and the Emergence of New Habitats
(Felületi Depresszió és újonnan keletkező élőhelyek)
Fotó: APART/facebook.com

Nemcsak beszélünk róla, hanem együtt gondolkodunk; a túlélés érdekében nemcsak saját igényeinket, hanem más létező perspektívákat is szem előtt tartva. És mindenekelőtt: fontos, hogy tegyük mindezt nagyon gyorsan, mielőtt visszafordíthatatlanná válik a katasztrófa – írja a Műértő magazin alapján a hvg.hu.

  • Helyszín: 1053 Budapest, Képíró utca 6.
  • Megtekinthető: június 1-jéig
  • További információ: www.easttopics.com
Neked ajánljuk
Fecskefészkekkel és falfestményekkel népesült be a szegedi fűtőmű Elment a monumentális csomagolások és meglepetések művésze Vízből lesz a jövő aranytömbje? Hogyan lehet fenntartható a közbeszerzés? A legmelegebb május volt az idei a mérések kezdete óta
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam