2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdővel telepíti be a klagenfurti Wörthersee futballstadiont egy svájci művész

Ausztria legnagyobb nyilvános művészeti installációját készíti Klagenfurtban Klaus Littmann bázeli művész, aki kereken 300 fával fogja betelepíteni a karintiai város Wörthersee stadionját.

A szeptember 9-től október 27-ig látható For Forest: the Unending attraction of Nature (Erdőért – a természet végtelen vonzereje) című művészi projektet Max Peintner osztrák képzőművész, építész rajza ihlette.

A természet végtelen vonzereje című rajzot Peintner 1970-ben készítette, a rajz egy stadiont ábrázol, ahol a nézők a pályán nem futballistákat, hanem sok-sok fát, szinte egy teljes erdőt néznek.

Littmann 30 éve látta először a rajzot, és felvetette az osztrák művésznek, hogy a való életben rekonstruálja azt.

Fotó: For Forest/youtube.com

Littmann egy Közép-Európa növényvilágát bemutató erdőt tervez felállítani 12-14 méter magas lombos és tűlevelű fákkal. A projekt kivitelezését Enzo Eneas neves tájépítész fogja felügyelni. A látogatók a lelátókról nézhetik meg majd az erdőt.

Az installációhoz szerveznek kiállításokat is a természetről a Karintiai Modern Művészetek Múzeumával és a Klagenfurti Állami Galériával közösen. A projekt lezárultával a fákat elültetik a közeli köztereken.

Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban Online tárlat szembesít egy lassan tengerbe vesző sziget drámájával Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam