2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladék helyett modern gobelin

Erik Jensen amerikai képzőművész eldobott billentyűzeteket gyűjt össze, kihalássza, amit már újrahasznosítani sem szoktak, megtisztítja, és képeket készít belőlük.

„Kitartás” – mások mellett ez a rejtett üzenet olvasható ki Erik Jensen egyik munkájából. Jensen ugyanis süket, a tárgyak pedig, melyekből képeket készít, nem kellenek senkinek.

A Salt Lake City-i művész kidobott klaviatúrákat gyűjt össze, kipattintja belőle a billentyűket – amelyeket újrahasznosítani sem szoktak –, és azokból rakosgat ki képeket. Három éve kezdte a hobbiját, másfél éve saját stúdiója is van. Egy-egy képet hozzávetőleg másfél hónap alatt készít el; szereti, hogy a felület nem sima, egyenletes, a képekbe pedig üzeneteket rejthet el a billentyűk segítségével.

Visszahozom őket az életbe

– mondja Jensen az általa átformált hulladékról, míg a saját példájával azt üzeni, merjünk kockáztatni.

Először egy arcképet készített csupa fekete billentyűből, ezt meglátva egy tanára biztatta, hogy készítsen több hasonlót. Jensen bizonytalan volt a folytatásban, mígnem egy este eszébe jutott, hogy pixeles képeket kellene kiraknia a billentyűkből. Az első felhívása után annyi levetett billentyűzetet kapott, hogy nem tudta, fogja-e valaha is hasznosítani mindet, aztán szépen lassan nekilátott ragasztgatni.

Ma már árulja a képeit, melyek közül a legkisebb 400, egy átlagos méretű 1000 billentyűből áll.

Neked ajánljuk
Fecskefészkekkel és falfestményekkel népesült be a szegedi fűtőmű Elment a monumentális csomagolások és meglepetések művésze Súlyosan alábecsülték az óceánok szennyezettségét Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam