2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaváltozásról énekelt opera nyerte el az Arany Oroszlánt

A litván nemzeti pavilon Sun & Sea (Marina) című projektje nyerte el az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennale legjobb nemzeti kiállításnak járó Arany Oroszlán-díjat.

Lina Lapelyte, Vaiva Grainyte és Rugile Barzdziukaite Sun & Sea (Marina) című kiállításában egy tengerparti strandot jelenítenek meg performerek: a látogatók hallhatják a hullámok és a motorcsónakok hangját, a strandolók zsivaját, miközben egy kórus énekel. A globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztető alkotásban a homokos parton napozó emberek egy operát adnak elő háromórás etapokban – írja a Fidelio.

Az alkotók szerint ugyanis a világ ilyen szépen, lassan fog véget érni, az érdektelenség és a cselekvés hiánya miatt, nem pedig egy látványos robbanással.

Az indoklás szerint a zsűri tagjait lenyűgözte a kiállítási tér kihasználásának brechti színpadot idéző eredetisége, de az is, ahogy a projekt tiszteleg Velence városa és lakói előtt.

Fotó: Ieva Kalniņa/youtube.com
Fotó: Sun & Sea: Marina – Lithuanian Pavilion at the Biennale Arte 2019/facebook.com
Neked ajánljuk
Hatalmas hulladékcsiga várja a völgylakókat Óva intő totemek Így lesznek az újrahasznosított parafa dugókból műalkotások Egyre rosszabb a helyzet: súlyos vízhiány fenyeget Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam