2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újrahasznosítás művészete a vizek védelmében

Idén is óriási sikert aratott a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál égisze alatt megvalósuló Trash Art Magyarország művészeti program hulladékból készült szoborparkja, ahol 21 amatőr és 7 versenyen kívüli alkotás volt látható.

A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas szobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretében, Gödöllőn. Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladék művészeti alkotásként éled újjá – és arat évről évre hatalmas sikert a látogatók körében.

A művészeti program célja, hogy a szobrokkal, kiegészítő szemléletformáló információkkal, kiadványokkal és ismeretterjesztő előadásokkal minél több ember figyelmét hívja fel az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékre, amit meg kell becsülni, és minél magasabb szinten vissza kell juttatni a körforgásos gazdaságba.

A program 2019-ben is folytatódott, ezúttal a víz, azaz a felszín alatti és felszíni vizek, valamint a minket is alkotó őselem került a fókuszba.

A program szabad kezet adott az alkotóknak a téma feldolgozásában: a vizek-vizesélőhelyek növény– és állatvilágától kezdve a víz szerepén és a víz erején át egészen az ember környezetformáló tevékenységéig minden megjelenhetett az alkotásokon.

A 21 versenyprogramban részt vevő alkotásból idén Kollár István Mellőznivaló című műve bizonyult a legjobbnak:

Kollár István: Mellőznivaló  Fotó: Recity Magazin/facebook.com

Különdíjban részesült az Aztakeservit Értékőr Egyesület Dunaföldvár „Kapcsolat” című műve, Horváth Heléna „Arctalan lehet”, valamint Kovács Bíborka Annabella és Krisztián Bence „Noé bálnája” című alkotása.

Aztakeservit Értékőr Egyesület Dunaföldvár: Kapcsolat Fotó: Recity Magazin/facebook.com
Neked ajánljuk
Nem várt helyen jutottak újra kitüntetett szerephez a svájci gleccsereket óvó takarók Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam