2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Graffitivé nemesült klímagrafikonok

Alisa Singer azon alkotók egyre népesebb táborát erősíti, akik a művészet eszközeivel szeretnék megérthetővé, befogadhatóvá tenni az éghajlatról szóló statisztikák szikár számai mögött megbújó aggasztó valóságot.

A Forbes szerint az elmúlt egy évtized leforgása alatt kilencszer annyi adatot generáltunk, mint az emberiség teljes története során együttvéve – nem csoda, hogy a tengernyi adat értelmezésére a művészet is kedvet kapott, és egyre több kortárs alkotó tekint médiumként a tömegesen rendelkezésre álló információra.

Alisa Singer Környezeti Graffiti – a klímaváltozás művészete című kiállításán a klímaváltozással kapcsolatos adatsorokat tartalmazó grafikonok és a feldolgozásukból, értelmezésükből és újraalkotásukból született graffitik kerültek egymás mellé.

A műalkotás és a tudományos ábra együttes bemutatása, párbeszéde segíti a tudományos eredmények megértését, ugyanakkor a szikár tények valódi jelentőségre tesznek szert: a művész eszköztára, az erőteljes színek, a vonalak dinamizmusa a klímaváltozással kapcsolatos sürgető veszélyeket és átérezhetővé teszi.

Fotó: Exhibits Development Group/youtube.com
Neked ajánljuk
Absztrakt képeken az olvadó gleccserekből áradó aggodalom Absztrakt képeken az olvadó gleccserekből áradó aggodalom Emberéleteket és gazdaságokat lehetne megmenteni az afrikai hőhullámok pontosabb dokumentálásával Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: hyperallergic.com
Vissza
Hírfolyam