2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magas vízállás

Amikor egy ország lakói a térképet vagy egy földgömböt a kezükben tartva próbálják elképzelni, hogyan formálhatja át a tengerszint-emelkedés ma ismert világukat, megfoghatatlan és szürreális marad a fenyegető veszély lehetősége.

Amikor azonban valóságban szembesülünk azzal, hogy a terület, amin a talpunk nyugszik, domborzati adottságai miatt egyszer víz alá kerülhet majd, egyértelművé és eltagadhatatlanná válik a probléma.

Ezt ismerte fel Eve Mosher, aki HighWaterLine (Árvízszint) című projektje keretében több amerikai várost bejárt, hogy egy futballban használatos pályavonalazó kocsi segítségével jelezze az elárasztással fenyegetett területek határát.

Forrás: Science History Institute/youtube.com

Eltökéltségéről és elhivatottságáról árulkodnak mondatai, amelyeket a nationswell.com idéz: „felismertem, hogy nem rendelkezem egy lobbista, ügyvéd vagy politikus képességeivel, nincs pénzem, amit nagy fejlesztésekre vagy a közvélemény befolyásolására fordíthatnék – de kreatív vagyok, és művész.”

Eve Moshert korábbi munkáiban is a klímaváltozás és a tengervíz-emelkedés problémája foglalkoztatta.

Neked ajánljuk
A művész, aki újrahasznosított textilből alkotja újra az óceánt Kőbe öntött fájdalom Plakát. Klíma. Katasztrófa? Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: nationswell.com
Vissza
Hírfolyam