2019. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Figyelemfelkeltő jégkrémek szennyezett vízből

A Polluted Water Popsicles projektet három tajvani dizájnerhallgató hozta létre, hogy felhívják a figyelmet az ország fejlettségével és urbanizációjával együtt növekvő vízszennyezettségre.

Az esztétika és a környezetvédelmi aktivizmus találkozott a három tajvani diák projektjében, akik 100 különböző szennyezett vizű forrást kerestek fel, majd a mintákat jégkrémformákba fagyasztották – írja a My Modern Met nyomán a Budapest Water Summit oldala.

Ezt követően méretarányos műanyag modelleket készítettek, amelyekhez gyönyörű csomagolást terveztek, rávilágítva arra a tendenciára, hogy az esztétika és szépség kedvéért figyelmen kívül hagyjuk, ami ronda és problematikus.

Forrás:Quartz/youtube.com

A vizet olyan helyekről gyűjtötték, ahol az emberek nap mint nap áthaladnak, de félrenéznek, és nem veszik észre a környezetüket terhelő problémákat: ahogy szeretünk gyorsan belenyalni a fagyiba, anélkül, hogy közelebbről megnéznénk, valójában mit tartalmaz, ugyanolyan könnyedén képesek vagyunk elsiklani a vizek szennyezettsége felett is.

Neked ajánljuk
Tünékeny állatok sejtelmes szobrokba öntve Mintha elpusztított fák kísértetei között járnánk Műanyagból meséli el, mit művelünk a természettel Az aszály miatt vadállatok ezreit telepítik át Zimbabwéban Amikor a nagyok tanulnak a kicsiktől
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam