2019. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy angyali terv az amerikai klímatudatosság felébresztésére

Milyen lenne egy klímabarát módon működő texasi város? Ezt a kérdést tette fel magának Vilius Vizgaudis, amikor grandiózus munkájában a fosszilis üzemanyagokon nyugvó Parist a fenntarthatóság fővárosaként álmodta újra.

Az Ajándék (the Gift) című koncepció célja, hogy a párizsi klímaegyezmény szellemével összhangban népszerűsítse a helyi közösségek összetartásának, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásnak és a nemzetközi összefogásnak a fontosságát. 

Az alkotó választása azért esett a Texas államban található Parisra, mert lakosai jellemzően  olajipari vállalatok és erőművek alkalmazásában állnak, így meglehetősen bizalmatlanul fogadják a klímavédelemmel kapcsolatos javaslatokat.

A koncepcióban, amellyel a művész a párizsi klímaegyezményből kilépő Donald Trumpot is meg szeretné szólítani, Paris egy tiszta energiával üzemelő, az újrahasznosítás és az élelmiszer-termelés köré szerveződő, fenntartható munkahelyekkel és zöld parkokkal tarkított metropoliszként jelenik meg.

Fotó: www.viliusvizgaudis.com
Fotó: www.viliusvizgaudis.com
Fotó: www.viliusvizgaudis.com
Neked ajánljuk
Sorsok, arcok, kontrasztok Egy levegőt szívunk valamennyien Budapesten is több ezren vonultak a klímáért A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam