2020. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Installációk a két-, a négy- és a soklábú városlakók örömére

Az Interaction Research Studio installációi a legkülönbözőbb fajok számára nyújtanak búvóhelyet, víz- vagy éppen táplálékforrást,  az ember számára pedig lehetőséget teremtenek a városban is nyüzsgő élet újrafelfedezésére.

A Londoni Dizájnfesztiválon bemutatkozó kompozíciók a természetes és újrahasznosított anyagok, az organikus és mesterséges formák ötvözésével idézik meg a bonyolult, sokszínű városi környezetet.

A rejtett kamerák köré épülő apró élőhelyek bepillantást adnak a városi környezetben is boldoguló állatfajok mindennapos nehézségeibe, a biztonságért és az élelemért folytatott küzdelmükbe.

A projekt alkotói abban bíznak, hogy a zavartalanul táplálkozó, pihenő és játszadozó madarak, kisemlősök és rovarok vagy éppen hüllők látványa segít megérteni és közelebb hozni a körülöttünk élő természetet.

Fotó: mynaturewatch.net

Az installációk alapjául szolgáló, könnyen összeszerelhető és használható My Naturewatch kamerákat a Londoni Egyetemen Működő stúdió dolgozta ki – bíznak benne, hogy a kiállítás hatására a látogatók is kedvet kapnak a szemlélődéshez, és a saját kertjükben felépített kis élőhellyel segítik a városi élővilág boldogulását. A kamera és az élőhely elkészítéséhez az angol nyelvű mynaturewatch.net részletes útmutatóval szolgál.

Fotó: mynaturewatch.net
Neked ajánljuk
Mintázatok, nyüzsgés, egyensúly és egység – hogyan mesélhet egy mandala az ökoszisztémáról? A Föld végességére figyelmeztet egy berlini kiállítás Az erdőjáró apró örömei Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam