2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Installációk a két-, a négy- és a soklábú városlakók örömére

Az Interaction Research Studio installációi a legkülönbözőbb fajok számára nyújtanak búvóhelyet, víz- vagy éppen táplálékforrást,  az ember számára pedig lehetőséget teremtenek a városban is nyüzsgő élet újrafelfedezésére.

A Londoni Dizájnfesztiválon bemutatkozó kompozíciók a természetes és újrahasznosított anyagok, az organikus és mesterséges formák ötvözésével idézik meg a bonyolult, sokszínű városi környezetet.

A rejtett kamerák köré épülő apró élőhelyek bepillantást adnak a városi környezetben is boldoguló állatfajok mindennapos nehézségeibe, a biztonságért és az élelemért folytatott küzdelmükbe.

A projekt alkotói abban bíznak, hogy a zavartalanul táplálkozó, pihenő és játszadozó madarak, kisemlősök és rovarok vagy éppen hüllők látványa segít megérteni és közelebb hozni a körülöttünk élő természetet.

Fotó: mynaturewatch.net

Az installációk alapjául szolgáló, könnyen összeszerelhető és használható My Naturewatch kamerákat a Londoni Egyetemen Működő stúdió dolgozta ki – bíznak benne, hogy a kiállítás hatására a látogatók is kedvet kapnak a szemlélődéshez, és a saját kertjükben felépített kis élőhellyel segítik a városi élővilág boldogulását. A kamera és az élőhely elkészítéséhez az angol nyelvű mynaturewatch.net részletes útmutatóval szolgál.

Fotó: mynaturewatch.net
Neked ajánljuk
Képes lehet egy alkotás a bolygó megejtő szépségét és az emberi felelőtlenség rút nyomait egyszerre megmutatni? Kim Abeles, a városi szmog alkotótársa Milyen hangja van a hűvös szélben hajladozó jégvirágnak? A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam