2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázslatos vízfestményeken kelnek életre az óceánok fenséges lakói

Canan Esen német illusztrátor akvarellfestményein az óceánok igazi és képzeletbeli lakói jelennek meg, köztük fenséges bálnák és játékos delfinek. A tehetséges művész reméli, hogy alkotásaival inspirálni tudja az olyan akciókat, amelyek az óceánok egészségéért és a tengeri élővilág jólétéért tesznek.

Esen gyakran posztol az Instagramra olyan idézeteket, melyek inspirálják munkáját, ezek közül az egyik Loren Eiseley amerikai filozófustól származik:

„Ha ezen a bolygón létezik varázslat, akkor az a vízben rejtőzik.”

A grafikusművész alkotásaiban gyönyörűen megragadta ezt a gondolatot, a finom ecsetvonásoktól és a lecsepegtetett festékpöttyöktől szinte életre kel az óceán varázslatos világa.

Gyakran használ arany díszítést is munkáinál, így még inkább éteri magasságokba emelve alkotásait. Néha erdei növények, gombák, levélkék, virágok bukkannak fel a festményeken, ezzel is erősítve az óceánok és a Föld elválaszthatatlan kapcsolatát.

A művész a képei eladásából befolyt összeg 10%-át olyan projekteknek ajánlja fel, amelyek az óceánok élővilágának megőrzését támogatják.

Fotó: Canan Esen/My Modern Met
Fotó: Canan Esen/My Modern Met
Fotó: Canan Esen/My Modern Met
Neked ajánljuk
Ők a bőrükön érzik, milyen sérülékeny állatnak lenni – VIDEÓ Out of control – Süveges Rita elgondolkodtató kiállítása a szén körül forog Köszöntsük fagyos futamokkal a későn jött zimankót Csatlakozókat vár a Tisza megtisztítására induló expedíció Klímavészhelyzeti nyilatkozatot fogadott el a spanyol kormány
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam