2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázslatos vízfestményeken kelnek életre az óceánok fenséges lakói

Canan Esen német illusztrátor akvarellfestményein az óceánok igazi és képzeletbeli lakói jelennek meg, köztük fenséges bálnák és játékos delfinek. A tehetséges művész reméli, hogy alkotásaival inspirálni tudja az olyan akciókat, amelyek az óceánok egészségéért és a tengeri élővilág jólétéért tesznek.

Esen gyakran posztol az Instagramra olyan idézeteket, melyek inspirálják munkáját, ezek közül az egyik Loren Eiseley amerikai filozófustól származik:

„Ha ezen a bolygón létezik varázslat, akkor az a vízben rejtőzik.”

A grafikusművész alkotásaiban gyönyörűen megragadta ezt a gondolatot, a finom ecsetvonásoktól és a lecsepegtetett festékpöttyöktől szinte életre kel az óceán varázslatos világa.

Gyakran használ arany díszítést is munkáinál, így még inkább éteri magasságokba emelve alkotásait. Néha erdei növények, gombák, levélkék, virágok bukkannak fel a festményeken, ezzel is erősítve az óceánok és a Föld elválaszthatatlan kapcsolatát.

A művész a képei eladásából befolyt összeg 10%-át olyan projekteknek ajánlja fel, amelyek az óceánok élővilágának megőrzését támogatják.

Fotó: Canan Esen/My Modern Met
Fotó: Canan Esen/My Modern Met
Fotó: Canan Esen/My Modern Met
Neked ajánljuk
Ha máshogy nem, képzeltben vándoroljunk békét hozó tájakon A FÉSZEK az élet teljességének és komplexitásának szimbóluma Megvásárolt egy erdőt az IKEA Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam