2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Plakát. Klíma. Katasztrófa?

A 19. ARC közérzeti kiállítás a Klímariadó! címet kapta.

„Klíma. Katasztrófa? Globális akasztófa, amin együtt fogunk lógni? Vagy nem kell a paláver, más az, ami alá ver az emberiségnek? Oszd meg velünk ez ügyben az igazságodat, és foglald képbe, plakátba, hogy mit gondolsz a klímaváltozásról!” – szólt a plakátverseny kiírása.

Az I. helyezést elnyerő Puskás Marcell grafikus alkotásához az a videó adta a fő inspirációt, amelyen az állatvédők egy teknős orrából és testéből egy hosszú szívószálat vesznek ki:

Fotó: ARC/facebook.com

„A hőmérőt is átírhatod, nemcsak a törvényeket: már ha megvan hozzá a hatalmad – de a tények attól még tények maradnak” – vallja Az idei ARC II. helyezettje Tóth Györgyi.

Fotó: ARC/facebook.com

Vasvári Babett, Marschall József és Kemenczés Bálint alkotása elnyerte a Hammer Agency különdíját. Egy 21. századi táplálékláncot jelenítettek meg plakátjukon, amelyet az ember hozott létre az állandó szemeteléssel. „Alkottunk egy szörnyet, a műanyagot, aminek gyakorlatilag nincs ellenszere” – mondják az alkotók, akik maguk is igyekeznek környezettudatosan, előrelátóan gondolkodni.

Fotó: ARC/facebook.com
Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam