2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy levegőt szívunk valamennyien

Lélegezz velem! (Breath with me!) a címe annak a közösségi művészeti projektnek, amely az ENSZ Klímaközgyűléséhez kapcsolódóan, a Central Parkban öltött formát.

A 180 méter hosszú és három méter magas vászonra a dán származású, Berlinben élő művész, Jeppe Hein koncepciójának megfelelően egy levegővétel alatt elkészülő kék vonalak sorozata kerül.

A vásznon elsőként az ENSZ klímakonferenciájának résztvevői, majd mintegy 600 New York-i kisiskolás hagyhatott nyomot.

A projekt folytatódik: világszerte számos helyszínen születik meg a szimbolikus vonalak sorozatából felépülő installáció, hogy felhívja a figyelmet a klímavédelem fontosságára, és segítsen megérteni az egyszerű igazságnak a jelentőségét: valamennyien ugyanúgy, ugyanazt a levegőt lélegezzük – közös felelősségünk, hogy vigyázzunk rá.

Fotó: www.breathewithme.world
Fotó: www.breathewithme.world
Neked ajánljuk
Mintázatok, nyüzsgés, egyensúly és egység – hogyan mesélhet egy mandala az ökoszisztémáról? Látványos szembesítés a természet törékenységével Az erdőjáró apró örömei Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: rtl.lu
Vissza
Hírfolyam