Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 9., Erhard
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Művészettel gyógyítják a tájsebet

A Haláp-hegyen megnyitott Ébredő Vulkán szoborparkban elvégzett és a jövőben megvalósuló alkotói munka Európa legszebb szoborparkját eredményezheti, amely művészi eszközökkel képes orvosolni egy tájsebet.

Ez egy régi kőbánya, egy tájseb, innen kitermeltek 100 év alatt 50 milliárd tonna követ.  Egy hegyet szétszedtek, amely emiatt régóta úgy néz ki messziről, mint egy szuvas fog. Mi úgy gondoljuk, hogy ebből a helyzetből a lehető legjobbat úgy tudjuk kihozni, hogy szellemi és fizikai értelemben is megpróbáljuk beletenni a hegybe azt, amit innen elvettek – idézi  Balanyi Zoltán szobrászművész megnyitón elmondott szavait a Tapolcai Újság.

A magaslaton elhelyezett gondolatébresztő modern kőszobrok, szoborcsoportok, bazalt emberi alakok lenyűgöző hatással és természetességgel idomulnak bele a tájba.

Fotó: tapolcaiujsag.hu

A területtulajdonos Basalt-Középkő Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Zalahaláp település illetékesei és az ötletgazdák, alkotók, Rhea Marmentini és Balanyi Zoltán szobrászművészek összefogásával új, művészeti és tájképi szempontból egyaránt különleges látványosság született a legmostohább sorsú tanúhegyen.

Fotó: tapolcaiujsag.hu

A Balaton-felvidéki Kortárs Szobrászat Alapítvány célja, hogy olyan művészeti, szellemi produktumot hozzon létre a Haláp-hegyen, amelyet mindenki be tud fogadni, élvezni tud.

Fotó: tapolcaiujsag.hu
Neked ajánljuk
A természet nem csak tárgya lehet az alkotásnak Volt egyszer egy plasztikbolt, ahol minden plasztik volt Mit tehet a művészet, amikor a plasztik politikai szereplővé lép elő? Kiszállítást vállal az időseknek az Árkád és egy sportakadémia Megmozdult Heves megye is
Tovább a forrásra: tapolcaiujsag.hu
Vissza
Hírfolyam