2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az áradó víz művészi hozadéka...

Újra bebizonyosodott, hogy ha értő kezek folytatják a folyó formáló munkáját, igazi kinccsé válik a partra sodródó uszadékfa.

Budapesten több helyen is találkozni különleges gerillaszobrokkal. Most egy újabb, uszadékfából készült alak tűnt fel a rakparton, az Erzsébet és a Szabadság híd közötti lépcsősoron.

A rejtélyes alkotó egy Gyima Sljonkin nevű, Instagram-oldala szerint általában drótszobrokat készítő művész, nem adott címet munkájának, a Duna-parton sétálók azonban számos megoldással rukkoltak elő.

Volt, akiben Rodin „A gondolkodó” című művét idézte fel a szobor, mások valamilyen mitológiai alakot vagy éppen a Duna védelmezőjét látták benne.

Az orosz Gyima Sljonkin uszadékfából készített, ülő emberalakot mintázó gerillaszobra a budai Duna-parton
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A víz koptatta kövek és ágas-bogas uszadékfák egy magyar művészt is rendre megihletnek: látványos installációkkal és a természet apró kincseiből felépülő mandalákkal találkozhatunk Kánya Tamás római-parti „Kőkertjében”.

Kánya Tamás: Veszélyes vizeken Fotó: Római-parti „Kőkert” Land Art in
Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam