Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mintha elpusztított fák kísértetei között járnánk

Egy installáció lehet egyszerre a vezeklés, a figyelmeztetés és a cselekvés eszköze. Egy londoni szobrász az erdők sorsáért érzett aggodalmát öntötte formába legújabb kiállításán.

Lauren Baker installációját a feltörekvő művészeket felvonultató „Other Art Fair” keretében mutatták be a londoni Victoria House-ban.

A látogató felé magasló hófehér szobroknak erős ellenpontjaként az esőerdő vibráló, életteli zaja és szaga tölti be a levegőt.

Mintha egyszerre lenne az egész emberiség nevében megfogalmazott bocsánatkérés és a fenyegető jövőről szóló figyelmeztetés – írja az alkotás kapcsán az Euronews.

Baker azonban nem elégszik meg a buzdítás mégoly fontos feladatával, maga is tenni szeretne az erdők megmentéséért, ezért a bevételek egy részét faültetési programoknak adományozza, illetve a látogatók a kiállítási térben is lehetőséget kapnak további támogatás felajánlására.

A művész és szobra a lombos erdő árnyait megidéző fénypászmákkal Fotó: The Other Art Fair/facebook.com

„A művészet fontos eszköz arra, hogy felhívjuk a figyelmet társadalmunk problémáira, és cselekvésre ösztönözzünk. Az installációm egy állásfoglalás, ami rá szeretne mutatni az Amazonas esőerdőiben véghezvitt pusztításra és a további borzalmak megelőzésében viselt felelősségünkre” – mondta el Lauren Baker.

Fotó: The Other Art Fair/facebook.com
Fotó: www.laurenbakerart.com
Neked ajánljuk
Magvas gondolatok jégbe öntve Mit tehet a művészet, amikor a plasztik politikai szereplővé lép elő? A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam