2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pusztulásra ítélt tárgyakból varázslatos kiállítás

A festészet napja alkalmából több helyi művész mutatta be egyedi látásmódját és a különlegesség művészi erejét Debrecenben. Ebben a kezdeményezésben szerepel Szász Zsuzsa is, aki egy nem mindennapi tárlattal lepi majd meg a közönséget. 

Szász Zsuzsa alkotásainak alapanyagát egykor pusztulásra ítélt tárgyak, illetve azok újraértelmezett, felújított formái adják.

Az alkotó 2018 nyarán részt vett egy 18. századi debreceni ház bontásán a Tanító utcában.

Az épület felmérésében és a bontás előkészületei során a pincét, kertet, padlást bejárva kiderült, hogy rengeteg használati és egyéb tárgy maradt hátra az ott élők nyomaival együtt – ekkor született meg az elhatározás, hogy ebből egy kiállítást lehetne rendezni. 

Az erre a tárlatra készült munkák javarészt tárgykollázsok, textilképek, vasképek, melyek kiegészültek a Szív utcában talált tárgyakkal.

Fotó: Szász Zsuzsa Galéria/facebook.com

A kiállítás október 19-én, szombaton, 19 órakor nyílt az Incognito Clubban (Debrecen, Eötvös u. 11.). 

Neked ajánljuk
Mintázatok, nyüzsgés, egyensúly és egység – hogyan mesélhet egy mandala az ökoszisztémáról? A Föld végességére figyelmeztet egy berlini kiállítás Az erdőjáró apró örömei Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam