Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pusztulásra ítélt tárgyakból varázslatos kiállítás

A festészet napja alkalmából több helyi művész mutatta be egyedi látásmódját és a különlegesség művészi erejét Debrecenben. Ebben a kezdeményezésben szerepel Szász Zsuzsa is, aki egy nem mindennapi tárlattal lepi majd meg a közönséget. 

Szász Zsuzsa alkotásainak alapanyagát egykor pusztulásra ítélt tárgyak, illetve azok újraértelmezett, felújított formái adják.

Az alkotó 2018 nyarán részt vett egy 18. századi debreceni ház bontásán a Tanító utcában.

Az épület felmérésében és a bontás előkészületei során a pincét, kertet, padlást bejárva kiderült, hogy rengeteg használati és egyéb tárgy maradt hátra az ott élők nyomaival együtt – ekkor született meg az elhatározás, hogy ebből egy kiállítást lehetne rendezni. 

Az erre a tárlatra készült munkák javarészt tárgykollázsok, textilképek, vasképek, melyek kiegészültek a Szív utcában talált tárgyakkal.

Fotó: Szász Zsuzsa Galéria/facebook.com

A kiállítás október 19-én, szombaton, 19 órakor nyílt az Incognito Clubban (Debrecen, Eötvös u. 11.). 

Neked ajánljuk
Magvas gondolatok jégbe öntve Mit tehet a művészet, amikor a plasztik politikai szereplővé lép elő? A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok Több száz egyeddel ritkítják a yellowstoni park bölényállományát, a természetvédők tiltakoznak Rovelli Carlo: A valóság nem olyan, amilyennek látjuk – E-könyv
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam