2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Végtelen átjáró – A tolcsvai Természet-művésztelep

Az irányzat megjelenésekor a land art munkák fókuszában többnyire a struktúra, az anyag és a lépték problematikái álltak, később egyre árnyaltabbá vált a természetről való művészeti gondolkodás. A tolcsvai művésztelepen zajló alkotófolyamatokból mutat be reprezentatív válogatást a Természet-művésztelep című kiállítás a MűvészetMalomban.

A klasszikus land art alkotások a természet szinte felfoghatatlan komplexitását sűrítik meditatív formákba. A tradicionális kultúrák fogalmazásmódját idéző alkotások karakterét leginkább a természetközeli – többnyire megmunkálatlan – anyagok választása határozza meg.

Az első ilyen tematikájú hazai kezdeményezés, a tolcsvai művésztelep tevékenységében a kilencvenes évek óta nyomon követhetőek az irányzat meghatározó törekvései.

A szentendrei MűvészetMalomban megtekinthető Természet-művésztelep című tárlaton kiállító művészek: Balla Enikő, Barabás Márton, Bartha Gabó, Bodnár László, Bukta Imre, Csontó Lajos, Deli Ágnes, Elekes Károly, Erőss István, Colin Foster, Gaál Endre, Gerber Pál, Horváth Krisztián, Koroknai Zsolt, Ludman Éva, feLugossy László, Marosán Ferenc, Martin Henrik, Mátrai Erik, Molnár Ágnes Éva, Pacsika Rudolf, Pál Péter, Pascal Leeman, Péter Ágnes, Pokorny Attila, Rumen Dimitrov, Stark István, Szigeti Csongor, Szirtes János, Thorday Filoména, Vass Tibor, Vincze Ottó, W. Horváth Tibor.

feLugossy László: Végtelen átjáró, 2013  Fotó: Stark István
  • Időpont: 2019. október 6. – december 1.  
  • Helyszín: MűvészetMalom (Szentendre, Bogdányi u. 32.)
Neked ajánljuk
Egy kedves mókus grandiózus léptékben is bájos látvány A természet alkotásainak törékeny szépsége is lehet kézzelfogható Ha rácsodálkoznál, hogy mi forog kockán... A koronavírus-járvány miatti válság legpozitívabb hatása maga a kezelés módja lesz Hatalmas óceán van az Antarktisz alatt
Tovább a forrásra: muzeumicentrum.hu
Vissza
Hírfolyam