2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyagból meséli el, mit művelünk a természettel

A Londonban élő Sandie M Sutton szobrász újrahasznosított és újraértelmezett műanyag tárgyak felhasználásával idézi meg azokat az élőlényeket, amelyek az ember természetátalakító tevékenysége, részben a mindent elborító plasztikszemét miatt sodródtak a kihalás szélére.

Művei legfeljebb témájukban sötétek: a vidám színek, a játékos formák kifejezik Sandie szándékát, aki nem a pusztuló környezet és elveszőben lévő élővilág miatti kétségbeesésbe szeretne hajszolni.

Szerinte nem a lehetséges veszteségek oldaláról kellene tekintenünk a helyzetre, amibe hoztuk magunkat – arra kéne összpontosítanunk, milyen lenne az az élettől nyüzsgő bolygó, ahol élni szeretnénk.

Ebből a képből meríthetünk energiát a környezettel összhangban álló lépések meghozatalára, hogy a természet a jövőben ne a magunk számára kialakított keretek között vergődve küzdjön a fennmaradásért.

Sandie M Sutton: Dögkeselyű Fotó: sandiemsutton.com

Kicsiben ezért a szemléletváltásért dolgozik ő is, amikor közösségi workshopokon, fesztiválokon gyerekekkel és felnőttekkel elkészíti a mesterséges és a természetes világ különös szintéziséből építkező alkotásait.

Sandie M Sutton: Aranybékácska Fotó: sandiemsutton.com
Sandie M Sutton: Papírdarázs
(a kevésbé ismert beporzók népszerűsítéséért)
Fotó: sandiemsutton.com
Sandie M Sutton: Papagájhal Fotó: sandiemsutton.com
Neked ajánljuk
Emily Carr: a természetrombolás egyik első krónikása Andy Goldsworthy: Jégbe fagyott költői pillanatok A tengeri füvek nemcsak a szén-dioxid, de a műanyag elleni küzdelmünkben is segíthetnek Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: sandiemsutton.com
Vissza
Hírfolyam