2020. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annie Lennox éghajlatváltozásról készített rajza lett a skót miniszterelnök karácsonyi képeslapja

Annie Lennox Oscar-, Golden Globe- és többszörös Grammy-díjas skót énekes és zeneszerző klímaváltozásról készített rajza lett a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon karácsonyi képeslapja. A kép egy olvadó gleccseren álló jegesmedvét ábrázol, az eredeti művet árverésre bocsátják a következő év elején. 

„Annie Lennox remek munkát végzett, hogy egy ünnepi hangulatú képet készített, mely egyúttal az év kiemelt fontosságú, lényeges üzenetét is hordozza.

Továbbra is felelősséget kell vállalnunk a globális klímaválság megfékezésében.

Nincs még késő ahhoz, hogy megállítsuk a dolgokat, ez azonban kollektív változtatást igényel” – fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: Annie Lennox

„A klímaváltozás bolygónk fenntarthatósága szempontjából a legbiztosabb előre látható probléma, ezért választottam az olvadó gleccseren egyensúlyozó, partra vetődött jegesmedve alakját” – mondta el a művész.

Neked ajánljuk
A természet egy sok millió darabból álló tökéletes kirakós A Volvo is komolyan veszi a klímaváltozás elleni harcot A természet alkotásainak törékeny szépsége is lehet kézzelfogható Díj a járvány idején helytálló nők elismerésére Online aukcióval segítik az autistákat
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam