2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annie Lennox éghajlatváltozásról készített rajza lett a skót miniszterelnök karácsonyi képeslapja

Annie Lennox Oscar-, Golden Globe- és többszörös Grammy-díjas skót énekes és zeneszerző klímaváltozásról készített rajza lett a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon karácsonyi képeslapja. A kép egy olvadó gleccseren álló jegesmedvét ábrázol, az eredeti művet árverésre bocsátják a következő év elején. 

„Annie Lennox remek munkát végzett, hogy egy ünnepi hangulatú képet készített, mely egyúttal az év kiemelt fontosságú, lényeges üzenetét is hordozza.

Továbbra is felelősséget kell vállalnunk a globális klímaválság megfékezésében.

Nincs még késő ahhoz, hogy megállítsuk a dolgokat, ez azonban kollektív változtatást igényel” – fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: Annie Lennox

„A klímaváltozás bolygónk fenntarthatósága szempontjából a legbiztosabb előre látható probléma, ezért választottam az olvadó gleccseren egyensúlyozó, partra vetődött jegesmedve alakját” – mondta el a művész.

Neked ajánljuk
A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk Richard Panek: Mi a baj a gravitációval? – A talpunk alatt lapuló rejtély megoldása Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam