2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Out of control – Süveges Rita elgondolkodtató kiállítása a szén körül forog

A természet regeneratív ciklikusságában nincs felesleg, sem hulladék, a létezők közötti hálózatok örök körforgásban tartják az anyagot.

A lassú szénkörforgás a szénnek a kőzetek, a talaj, a légkör és az óceánok közötti több százmillió év alatt zajló transzformációját jelenti. A szén, az olaj, a földgáz energiatöbblete tette lehetővé a modernitás társadalmainak életmódját, amelynek az utóbbi században fő hajtóerejévé a végtelen gyorsulás, fejlődés és felhalmozás ideológiája vált.

Fosszilis üzemagyagokból a Föld óriási tartalékokkal rendelkezik, az embernek kevésbé kell a tartályok kimerülésétől félnie, mintsem az üzemanyagok égetésének következményeképp a saját életfeltételeinek ellehetetlenülésétől.

‘Out of control’ – így jelzik az ausztrál térképes applikációban, ha egy adott erdőtüzet még nem sikerült a hatóságoknak megszelídíteniük. Süveges Rita kiállításán a szénciklusok stációinak jár utána.

  • Kiállításmegnyító: 2020. 01. 07. 19 óra 
    A kiállítás január 11-ig lesz megtekinthető.
  • Helyszín: 1111 galéria
    1111 Budapest, Kende utca 1.
  • Facebook-esemény: facebook.com/events/529628580955973
Forrás: Rita Süveges/facebook.com
Neked ajánljuk
Fecskefészkekkel és falfestményekkel népesült be a szegedi fűtőmű Elment a monumentális csomagolások és meglepetések művésze Anthony Howe, az örvénylő szél szobrásza A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam