2020. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Seregszemlén az elpocsékolt alapanyag

A műanyag szatyrokat átlagosan tizenkét percig használjuk. A gyártásukhoz elhasznált alapanyag és energia messze nincs arányban a kényelemben megnyilvánuló kis nyereséggel. És akkor még nem beszéltünk a számtalan problémáról, amit szemétként előidéznek...

A mindennapok rohanásában nehéz a tárgyak elő- és utóéletével kapcsolatos elvont gondolatokat felidézni és cselekvésre fordítani.

Az erőforrások pazarlása is egy ilyen nehezen megfogható dolog, hiszen mi csak a kész zacskóval, palackkal, tubussal találkozunk, arról, hogy mennyi nyersanyagot igényelt az előállításuk, laikusként fogalmunk sincs.

Ezen igyekszik változtatni a Studio Drift Materializmus című projektje, amelyben különböző, gyakran természetesen adottnak tekintett tárgyak történetét igyekeznek közelebb hozni a használóikhoz.

A szatyrokhoz kapcsolódó installációjukban háromezer – éppen egy zacskóhoz szükséges plasztikból készült – téglatestet állítottak fel sűrű sorokban, ezzel érzékeltetve azt a műanyagmennyiséget, amely egy átlagos napon szatyrok formájában elhagyja egy holland szupermarket területét.

Forrás: Dezeen/youtube.com

A háttérben vetített videón arctalan vásárlók megszokott mozdulatait látszanak, ahogy alaposan felpakolt szatyrokkal kilépnek az utcára...

Neked ajánljuk
Már csak képek és szobrok – Trash art Magyarország 2020 Gyermekkorunk felejthetetlen kertjei Húsz éve ment el a természet művészi nagykövete Biztató eredményeket hozott a drogériákat cselekvésre buzdító petíció Így nézne ki a jövő villanyautója?
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam