2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Algapavilon hozta el a természet üzenetét Davosba

A tenger sós illatát árasztó, természetes színekben játszó algalevelekből felépített organikus formák törték meg a Világgazdasági Fórum konferenciaépületének hideg sterilségét.

Julia Lohmann dizájner rattanból és algalevelekből készített installációja minden érzékét bevonva próbálta megidézni és átélhetővé tenni a résztvevők természethez köthető élményeit és érzéseit.

A bőrként kifeszülő levelek a napszaktól és a fényviszonyoktól függően világossárga, melegnarancs vagy rozsdabarna fényekkel vették körbe az installáció közepén elhelyezett padra települőket, akik innen gyönyörködhettek az ablakon eléjük táruló havas tájban.

Lohmann célja az volt, hogy a környezet ügyeit idén előtérbe helyező konferencia résztvevőinek eltökéltségét és érzékenységét a természet szépségének megidézésével tovább fokozza.

Fotó: Department of Seaweed/aalto.fi
Fotó: World Economic Forum
Neked ajánljuk
Műalkotások készülnek a Csomolungma meredélyein összegyűjtött szemétből Az első művészek modern örököse Emily Carr: a természetrombolás egyik első krónikása A szén-dioxid befogásában bízik Elon Musk Vágj fel egy citromot, és tedd az ágyad mellé!
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam