2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Algapavilon hozta el a természet üzenetét Davosba

A tenger sós illatát árasztó, természetes színekben játszó algalevelekből felépített organikus formák törték meg a Világgazdasági Fórum konferenciaépületének hideg sterilségét.

Julia Lohmann dizájner rattanból és algalevelekből készített installációja minden érzékét bevonva próbálta megidézni és átélhetővé tenni a résztvevők természethez köthető élményeit és érzéseit.

A bőrként kifeszülő levelek a napszaktól és a fényviszonyoktól függően világossárga, melegnarancs vagy rozsdabarna fényekkel vették körbe az installáció közepén elhelyezett padra települőket, akik innen gyönyörködhettek az ablakon eléjük táruló havas tájban.

Lohmann célja az volt, hogy a környezet ügyeit idén előtérbe helyező konferencia résztvevőinek eltökéltségét és érzékenységét a természet szépségének megidézésével tovább fokozza.

Fotó: Department of Seaweed/aalto.fi
Fotó: World Economic Forum
Neked ajánljuk
Már csak képek és szobrok – Trash art Magyarország 2020 Gyermekkorunk felejthetetlen kertjei Húsz éve ment el a természet művészi nagykövete Európában növekszik a szemétbiznisz Ismét meghirdették az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam