2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Volt egyszer egy plasztikbolt, ahol minden plasztik volt

A New York-i Times Square hamarosan egy grandiózus installációnak ad otthont, amely ismét rámutat: az egyszer használatos műanyagokkal alaposan bevásárolt az emberiség.

Elég egy átlagos háztartás kukáit szemügyre venni, hogy ráébredjünk: a mindennapokban használt termékekkel együtt elképesztő mennyiségű műanyagot is hazaviszünk a boltból. Különösen igaz ez az Egyesült Államokra.

Robin Frohardt sajátos eszközt választott a hatalmas mennyiségben fogyó, cafatokra aprózódó, de akár évszázadokig szennyező plasztikszatyrokból eredő problémák érzékeltetésére.

Egy egész boltot épített fel, amelyben minden áru a szusitól a narancsig, a rizstől a tortáig mind szemétből származó szatyrokból készült.

A látványos installáció ráadásul éjszakánként bábszínházi díszletté lényegül át, ahol Frohardt görög mitológiából építkező, az örök életű műanyagot megéneklő tragikomikus ódáját viszik színre három felvonásban.

Forrás: Dezeen/youtube.com
Neked ajánljuk
Mindenütt ott van: nemcsak pollent, de mikroműanyagot is szállítanak a méhek Mindenütt ott van: nemcsak pollent, de mikroműanyagot is szállítanak a méhek Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: amny.com
Vissza
Hírfolyam