2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Volt egyszer egy plasztikbolt, ahol minden plasztik volt

A New York-i Times Square hamarosan egy grandiózus installációnak ad otthont, amely ismét rámutat: az egyszer használatos műanyagokkal alaposan bevásárolt az emberiség.

Elég egy átlagos háztartás kukáit szemügyre venni, hogy ráébredjünk: a mindennapokban használt termékekkel együtt elképesztő mennyiségű műanyagot is hazaviszünk a boltból. Különösen igaz ez az Egyesült Államokra.

Robin Frohardt sajátos eszközt választott a hatalmas mennyiségben fogyó, cafatokra aprózódó, de akár évszázadokig szennyező plasztikszatyrokból eredő problémák érzékeltetésére.

Egy egész boltot épített fel, amelyben minden áru a szusitól a narancsig, a rizstől a tortáig mind szemétből származó szatyrokból készült.

A látványos installáció ráadásul éjszakánként bábszínházi díszletté lényegül át, ahol Frohardt görög mitológiából építkező, az örök életű műanyagot megéneklő tragikomikus ódáját viszik színre három felvonásban.

Forrás: Dezeen/youtube.com
Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: amny.com
Vissza
Hírfolyam