2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet nem csak tárgya lehet az alkotásnak

Catherine Chalmers sohasem dolgozik egyedül – egy hatalmas alkotóközösség tagjaként tekint magára. Igaz, kollégái nem az emberi fajból kerülnek ki.

Több évtizedes múltra visszatekintő pályafutása alatt dolgozott már csótányokkal, imádkozósáskákkal, újabban pedig vadon élő levélvágó hangyák milliói lépnek elő multimédiás projektjeinek tevékeny résztvevőivé.

Művei saját bevallása szerint a művészet, a tudomány és a természet találkozási pontján jönnek létre. Mindegyiket alapos kutatás előzi meg, és a természet melletti elkötelezettség alapállásából szólalnak meg.

 Catherine Chalmers: Antworks Fotó: catherinechalmers.com

Szeretné megragadni az állatvilághoz fűződő gazdag, olykor brutális, olykor mélyen közönyös kapcsolatunkat:

megpróbálja csökkenteni az emberiség és a többi élő között húzódó szakadékot azzal, hogy kreatív módon kapcsolódik az ökoszisztéma fenntartásában nélkülözhetetlen rendszerekhez.

A New York-i művész „Levélvágók” című filmje 2018-ban a Wiesbadeni Természetfilm Fesztiválon a legjobb kisfilmnek járó díjat nyerte el.

Forrás: Catherine Chalmers/youtube.com
Neked ajánljuk
A Petri-csészében is virágozhat a művészet A természet morzsáiból felcsípett röpke alkotások A bankszektor rengeteg természetpusztító projektet támogat Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: catherinechalmers.com
Vissza
Hírfolyam