2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A levegőeget meghódító selymes evezők szerelmese

Chris Maynard évtizedek óta a madártollak bűvöletében él. Az elhullajtott, értékes pihék és „legyezők” mesteri árnyékdobozaiban aprólékos gonddal megkomponált művészi alkotásként léteznek tovább.

A művész a biológia és az ökológia felől közelít az alkotáshoz, a madarak elhullott tollait aprólékos gonddal munkálja meg és teszi mondanivalója eszközévé. Művészetével a természetet ünnepli.

Meggyőződése hogy a toll, a természet különleges műremeke, a repülés, az út, a teljesítmény és a remény megkapó szimbóluma mindenképp további hasznosítást érdemel.

Árnyékdobozai a világ minden táján elvarázsolják a szemlélőt, legyen szó műgyűjtőről, kurátorról, egyszerű természetbarátról vagy éppen megrögzött madárfanatikusról. Maynard biológiai műveltségét nem csak a művészet terén kamatoztatja: élvezetes ismeretterjesztő előadásokon beszél a tollak szépségéről, működéséről és sokszínű kulturális jelentéseiről.

Forrás: Chris Maynard/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy kedves mókus grandiózus léptékben is bájos látvány A természet alkotásainak törékeny szépsége is lehet kézzelfogható Miniatűr csendéletekben megálmodott gigantikus katasztrófák Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: hausvoneden.com
Vissza
Hírfolyam