2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A margóra került tárgyak felemelése többről is szólhat, mint az újrahasznosítás

Matt Small perifériára sodródott, saját értéktelenségük érzésével viaskodó fiatalok portréit készíti el, vászon helyett a városban kitermelődő, feleslegesnek nyilvánított tárgyakat, régi táblákat, elvesztett dísztárcsákat emelve művészi rangra.

Talált tárgyakból és hulladékanyagokból készít feltűnő képeket, főleg ismeretlen színes bőrű emberek portréját, fotó alapján. Matt Small számára a hulladék újrafelhasználása szimbolikus értékkel bír. „Úgy gondoltam, érdekes dolog összekapcsolni ezt a kettőt.”

„Mert a kályhaajtót, a polcelemet, mindazt, ami másnak értéktelen– én nem látom annak. Észre tudom venni benne a lehetőséget a szépre, az értékesre.”

„És így tekintek a fiataljainkra is. Meg kell látnunk a bennük rejlő lehetőséget és a reményt, hogy ez valamennyiükben ott van” – fogalmazza meg ars poeticáját a weboldalán.

Forrás: bbcblast/youtube.com
Neked ajánljuk
Mintázatok, nyüzsgés, egyensúly és egység – hogyan mesélhet egy mandala az ökoszisztémáról? Látványos szembesítés a természet törékenységével Mások szemetétől szenvednek – A hulladékkal kapcsolatos globális kihívásokat csak az afrikai országokkal együttműködve oldhatjuk meg ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: contextus.hu
Vissza
Hírfolyam