2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A margóra került tárgyak felemelése többről is szólhat, mint az újrahasznosítás

Matt Small perifériára sodródott, saját értéktelenségük érzésével viaskodó fiatalok portréit készíti el, vászon helyett a városban kitermelődő, feleslegesnek nyilvánított tárgyakat, régi táblákat, elvesztett dísztárcsákat emelve művészi rangra.

Talált tárgyakból és hulladékanyagokból készít feltűnő képeket, főleg ismeretlen színes bőrű emberek portréját, fotó alapján. Matt Small számára a hulladék újrafelhasználása szimbolikus értékkel bír. „Úgy gondoltam, érdekes dolog összekapcsolni ezt a kettőt.”

„Mert a kályhaajtót, a polcelemet, mindazt, ami másnak értéktelen– én nem látom annak. Észre tudom venni benne a lehetőséget a szépre, az értékesre.”

„És így tekintek a fiataljainkra is. Meg kell látnunk a bennük rejlő lehetőséget és a reményt, hogy ez valamennyiükben ott van” – fogalmazza meg ars poeticáját a weboldalán.

Forrás: bbcblast/youtube.com
Neked ajánljuk
Állati szobrok hulladékból Színpompás graffitiken az élővilág egyre fakuló tarkasága Íme, az első, tengeri hulladékból készült napszemüveg Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: contextus.hu
Vissza
Hírfolyam