2020. augusztus 5., Krisztina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha rácsodálkoznál, hogy mi forog kockán...

Az emberiség szinte felmérni sem képes, hogy a nagyrészt saját számlájára írható hatodik nagy kihalási hullámmal mennyi szépség mehet veszendőbe. Hiszen a tudósok becslései szerint a földön élő fajok mindössze 10-15 százalékát sikerült eddig lajstromba vennünk.

Isabella Kirkland festőművész az esőerdők szerelmese. A régi holland mesterek eszköztárával felvértezve készíti el monumentális vásznait, amelyeken a csak nemrégiben felfedezett élőlények színes – a valóságban persze így, együtt soha nem látható – kavalkádja nyüzsög.

A NOVE című sorozat minden egyes darabja az esőerdő más-más szintjén burjánzó életet idézi meg, a rejtelmes páfrányokba burkolt talajtól a zajos lombkoronáig.

Isabella Kirkland: Az erdő földje Fotó: www.isabellakirkland.com

Érdemes ellátogatni a művész angol nyelvű honlapjára, ahol a részletgazdag festményeket alaposan szemügyre vehetjük. Sőt: egy speciális nézetben a képeken ábrázolt állatok és növények felfedezésének körülményeit és jellegzetességeit is megismerhetjük.

Neked ajánljuk
Gigászi hal figyelmeztet a mindent elárasztó műanyaghulladékra Sokkoló jövőkép a szegedieknek Miniatűr csendéletekben megálmodott gigantikus katasztrófák A zero waste nem a vásárlásnál kezdődik Tartsd körforgásban! – Rendhagyó Budapest Design Week
Tovább a forrásra: isabellakirkland.com
Vissza
Hírfolyam