2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miniatűr csendéletekben megálmodott gigantikus katasztrófák

Lori Nix és Kathleen Gerber miniatűr, katasztrófa sújtotta világokat épített fel, hogy megkapó fotográfiákon ragadják meg az emberi civilizáció törékenységét és a természet mindent legyűrő erejét.

A Kansasben felnőtt Lori Nix egész pályfutására hatással voltak a gyermekként átélt természeti katasztrófák emlékei. A város című sorozatukban alkotótársával egy képzeletbeli jövőt jelenítenek meg, amelyben az elnéptelenedett település romjain egy ismeretlen katasztrófa nyomait látjuk.

A művészt nem a katasztrófa okai vagy a környezettel szemben közömbös emberiség cselekedeteinek fenyegető következményei foglalkoztatják. 

A megkapó életképek ugyanakkor érzékletesen mutatnak rá az ember és természet közti erőviszonyok változékonyságára.

Lori Nix és Kathleen Gerber: Botanikus kert Fotó: www.lorinix.net
Lori Nix és Kathleen Gerber: Könyvtár  Fotó: www.lorinix.net
Lori Nix és Kathleen Gerber: Bevásárlóközpont Fotó: www.lorinix.net
Neked ajánljuk
A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői Apró levelekből sarjadzó művészi álmok Művészettörténeti jelentőségű kincseket is fenyeget a klímaváltozás Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: artworksforchange.org
Vissza
Hírfolyam