2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gigászi hal figyelmeztet a mindent elárasztó műanyaghulladékra

Akadozik a műanyag újrahasznosítása Magyarországon. A műanyagszemét jelentős része – még ha szelektív gyűjtőbe rakják is – továbbra is hulladékégetőben vagy -lerakóban végzi. Erre a problémára is felhívja a figyelmet a Greenpeace Magyarország siófoki akciója.

A Greenpeace Magyarországon a Műanyagmentes július nemzetközi programsorozat keretében a Siófoki Nagystrandon állít ki egy hatalmas, 3 méter hosszú fém pontyszobrot, és ebben próbálják összegyűjteni a strandon keletkező, eldobható műanyaghulladékot, amelyet a későbbiekben elszállítanak újrahasznosítás céljából – mondta el az InfoRádiónak Simon Gergely, a szervezet regionális vegyianyag-szakértője.

Az akcióval szeretnének egyfelől rávilágítani, hogy milyen hihetetlen mennyiségű eldobható, egyszer használatos műanyagot használunk mind a mai napig, másrészt figyelembe ajánlani a megelőzés lehetőségeit, valamint a fenntarthatóbb alternatívákat.

A nagy hal július 20-án a budapesti Deák téren is feltűnt, hogy az installáció az itt közlekedők előtt is megidézze azt a szenvedést, amelyet a természetbe jutó hulladék mér az állatvilágra.

Forrás: Szabadnap/youtube.com
Neked ajánljuk
A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői Apró levelekből sarjadzó művészi álmok Művészettörténeti jelentőségű kincseket is fenyeget a klímaváltozás Kék Bolygó Podcast: A világ detektívüvegen keresztül Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam